Zes maanden wonen en werken

We hebben een aantal mensen gevraagd om hun ervaring over Curacao op papier te zetten. Want wellicht hebben ze nog goede tips voor je, buiten het huren van de auto om.

“Samen met twee klasgenoten/ vriendinnen ging ik zes maanden wonen en werken op Curaçao. We hebben gezamenlijk een auto gehuurd via ‘stage auto huren op Curaçao’. Al na de eerste dag bleek hoe belangrijk die auto was en hij ging echt symbool staan voor onze vrijheid en bood voor elk probleem een oplossing. Met drie dames die volgens verschillende roosters werkten en allemaal wilde plannen samen hadden én die ook nog apart van elkaar van het eiland wilden genieten, is de auto echt het middelpunt geweest van onze samenzijn op Curaçao. De auto was echt zo’n coole meidenauto en bovendien gloednieuw. Hij heeft ons altijd probleemloos overal gebracht waar we heen wilden. Toen we een keer na een bezoek aan een strand een inbraakpoging opmerkten is de schade diezelfde dag nog opgenomen en de rest afgehandeld door de verzekering. Fijn dat we ons daar niet druk over hoefden te maken. Terug in Nederland luister ik nog steeds de playlist van die zomer; het horen van die muziek brengt me altijd weer terug naar al die keren in de auto zaten op weg naar een nieuwe belevenis!”

Demi – 23 jaar

“Met mijn huurauto van ‘stage auto huren op Curaçao’ heb ik gedurende mijn drie maanden op dit eiland een schitterende tijd beleefd. Heel prettig om helemaal zelf te kunnen beslissen wanneer je waarheen gaat. Ik kon bijvoorbeeld voordat ik ging werken naar verschillende strandjes rijden en allerlei leuke dingen doen, en na mijn werk met maten nog even een drankje doen of juist gelijk mijn nest in. Ik was volledig eigen baas over mijn leven en dat beviel me prima! Vele feestjes gepakt en door deze auto heb ik er voor kunnen zorgen dat de mensen met wie ik was ook allemaal weer veilig thuiskwamen. Het was een fijne auto voor een goede prijs en het eiland leren kennen vanuit deze auto waren al avonturen op zich. Het huren van deze auto bij ‘stage auto huren op Curaçao’ is me heel goed bevallen en alles liep zoals we vooraf hadden afgesproken. Top!” 

Dave – 20 jaar

“Tijdens mijn werkstage heb ik de volle vijf maanden beschikking gehad over ‘mijn’ autootje van ‘stage auto huren op Curaçao’ en dat was fantastisch. Buiten mijn werkuren heb ik zo de vrijheid gehad om het hele eiland te ontdekken en alles te gaan doen en zien wat ik wilde. Na mijn avonddiensten kon ik altijd met een veilig gevoel naar huis. Ik was natuurlijk nog jong en om dan voor het eerst zo lang en ver van huis te zijn was best spannend, maar door het hebben van betrouwbare auto was mijn tijd op Curaçao alleen maar heel erg gaaf! Één keer kreeg ik een lekke band, maar door de snelle service van de pechhulp was ik al snel weer onderweg. In Nederland had ik nog geen eigen auto maar leende ik in die van mijn ouders, dus toen ik de sleutels aan het einde van mijn tijd op Curaçao moest inleveren was dat toch even een slikmoment; afscheid nemen van mijn eerste eigen gehuurde wagentje en het verlaten van Curaçao, mijn inmiddels tweede thuis.” 

Michelle – 19 jaar