Daarom stage lopen op Curaçao (Lieke en Tim)

Je moet stage lopen tijdens je opleiding en je hebt de keuze gemaakt om naar het buitenland te vertrekken. Je bekijkt de wereldkaart eens goed en dan valt je oog op Curaçao. Een geweldig tropisch eiland in de Caribische Zee! Maar wat nu?

Om je een idee te geven van hoe leuk het is om stage te lopen op Curaçao, delen een paar oud-stagiaires hier hun ervaringen:

Lieke

“Bij aankomst op de luchthaven komt de warmte je tegemoet. Toch een heerlijk idee dat familie en vrienden straks de winter in gaan en dat ik Kerst en Oud en Nieuw in de zon op het strand vier. Ik had me thuis al goed ingelezen in de gewoontes en gebruiken. Alles was al geregeld, dus ik hoefde me nergens druk over te maken. Ik pakte samen met een studiegenoot een taxi naar ons appartement in Willemstad. De volgende dag hadden we een afspraak staan voor de huurauto. Deze zou om 10.00 uur gebracht worden. Aanvankelijk hielden we er rekening mee dat de auto veel later gebracht zou worden, omdat ze op Curaçao niet zo nauw op de tijd letten. Maar de auto werd netjes op tijd afgeleverd. We hebben de auto 4 maanden gehuurd voor een redelijke prijs en ik zou het iedereen aanraden, aangezien fietsen niet te doen is op dit eiland.”

Tim

“Stage lopen op Curaçao was een fantastische tijd. Het is een geweldig eiland, de mensen zijn erg vriendelijk, behulpzaam en kennen absoluut geen stress. Een hele verademing t.o.v. van het gehaaste leven in Nederland. Uiteraard lopen de dingen daardoor misschien soms wat minder gestroomlijnd als dat we gewend zijn en moet je soms wat langer wachten om bepaalde zaken te regelen. Maar de algemeen geldende instelling van ‘maak je niet druk, het komt allemaal goed’ is na een tijd heerlijk.

En het komt ook vaak allemaal goed! Ik heb vooral geleerd veel te genieten van het leven, je niet overal druk over te willen maken en blij zijn met wat je hebt.”