5 dingen waar je op moet letten als je stage gaat lopen op Curaçao

Ben je van plan om stage te gaan lopen op Curaçao? Lees dan onderstaande tips. Op deze manier ga je goed voorbereid naar een mooie en leerzame tijd op Curaçao.

Stagevergunning

Als je stage gaat lopen op Curaçao is het belangrijk dat je een Verklaring Van Rechtswege (VVR) aanvraagt. Een Verklaring Van Rechtswege is een stagevergunning en zorgt ervoor dat je legaal stage mag lopen op Curaçao. Heb je geen VVR dan loop je illegaal stage op Curaçao en heb je kans dat je bij controle Curaçao wordt uitgezet.

Kosten

Het leven op Curaçao is duur. Naast je vaste kosten voor huur, gas, water, licht en vervoer wil je natuurlijk ook genieten van al het moois dat Curaçao te bieden heeft. Denk hierbij aan uitgaan, een bezoek aan Klein Curaçao en zwemmen met dolfijnen. Dit alles bij elkaar maakt het dat je verblijf op Curaçao een dure aangelegenheid kan worden. Zorg daarom dat je spaarrekening voldoende gevuld is.

Taal

De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiaments. Met Nederlands kun je je dus prima redden op Curaçao maar het is zeker aan te raden om je ook te verdiepen in de lokale taal van Curaçao. Het Papiaments is een vermenging van Spaans, Portugees, Nederlands, Engels en Frans.

Huisvesting

Op Curaçao zijn verschillende studentenkamers beschikbaar. Houdt bij het uitzoeken van een studentenkamer rekening met de locatie en of je de douche en de keuken moet delen met andere studenten. Ook is het belangrijk om goed uit te zoeken of verhuurder betrouwbaar is. Je wilt tenslotte niet dat je aankomt op Curacao om er vervolgens achter te komen dat je geen onderdak hebt.

Vervoer

Vervoer is onmisbaar als je stage gaat lopen op Curaçao. Je wilt tenslotte ook alle mooie plekken bezoeken die Curaçao te bieden heeft. Goedkoop en betrouwbaar een autohuren kan bij stageautohurenopcuracao.nl. Wij hebben een auto voor ieder budget. Bij ons is het geen probleem als je nog geen 23 bent of je nog geen 2 jaar in het bezit bent van een rijbewijs. Bekijk hier ons aanbod.