3 dingen waar je op moet letten bij het huren van een auto op Curacao

Als je stage gaat lopen op Curaçao is het handig om een auto tot je beschikking te hebben. Ten eerste kun je zo het prachtige eiland verkennen en ten tweede kom je zo gemakkelijk op je stageadres. Hieronder vind je 3 dingen waar je op moet letten bij het huren van een auto op Curaçao.

Beschadigingen

Zodra je de auto in ontvangst neemt is het verstandig om de auto gelijk na te kijken op beschadigingen. Mocht je een beschadiging zien meld dit dan direct. Hiermee voorkom je een hoop kosten achteraf.

Verzekering

Zorg ervoor dat de auto goed verzekerd is. Verstandig is om altijd een CDW-verzekering af te sluiten. Mocht je dan een ongeluk krijgen, dan is de schade aan de auto gedekt. Wel moet je dan vaak een deel eigen risico betalen, hou hier dus rekening mee. De kosten voor een CDW-verzekering kunnen oplopen tot €10 per dag.

Verkeersregels op Curaçao

Op Curaçao gelden soms net iets andere regels dan in Nederland. Lees je daarom van tevoren goed in. Een paar belangrijke verkeersregels die gelden op Curaçao:

  • De maximumsnelheid binnen bebouwde kom bedraagt 40 km/h
  • De maximumsnelheid buiten bebouwde kom bedraagt 60 km/h
  • Je moet links inhalen, maar op wegen met gescheiden rijbanen en twee of meer rijstroken per rijrichting is rechts inhalen toegestaan.
  • Bij nat wegdek en regen, matig je snelheid en afstand tot je voorligger. De wegen zijn dan uiterst glad (een stuk gladder dan in Nederland met sneeuw) waardoor de remweg vrij lang is!

Stageautoverhuur Curaçao

Bij Stage Auto Huren op Curaçao reserveer je gemakkelijk en snel een auto voor je stageperiode op Curaçao. Wij hebben voor elk budget een auto, het enige wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs. Wij zorgen er gratis voor dat de auto op de gewenste locatie staat wanneer je aankomt. Ook halen wij de auto netjes weer op als je vertrekt.